Art & Design Secrets χώρος τέχνης - πολιτιστικά μαθήματα

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Παιδικό εργαστήρι


Παιδιά και έκφραση

 Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα και την ανάγκη να εκφράσει ελεύθερα τα αισθήματά του & τις σκέψεις του με τρόπο δημιουργικό. 
Με αυτή την πεποίθηση κατά νου, ενθαρρύνετε  το κάθε παιδί να αποκτήσει την ικανότητα έκφρασης και επικοινωνίας μέσα από την ζωγραφική γλώσσα. 
Τα τμήματα είναι ολιγομελή και ηλικιακά αντίστοιχα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα γρήγορης εξοικείωσης των παιδιών μεταξύ τους και με το χώρο, απελευθερώνοντας τη δημιουργική τους διάθεση!


Νηπιακό τμήμα ( ηλικίες 5-6 ετών)

  Στο εργαστήρι τα  παιδιά  έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις πρώτες τους ανακαλύψεις στον κόσμο της τέχνης μέσα σε ένα ασφαλές και δημιουργικό πλαίσιο. Νέα υλικά,πάντα ασφαλή και κατάλληλα  για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα δίνονται μπροστά τους για να μπουν στο δημιουργικό κόσμο του χρώματος, το οποίο εκφράζει τη σχέση του με τη διάθεση. Το χρώμα στην πραγματικότητα το νιώθουμε και είναι ευεργετικό στη διάθεση και την ευεξία!!


Τμήμα μαθητών δημοτικού

(ηλικίες 6-9ετών  & 9-12ετών)

Ο μαθητής του εργαστηρίου ανακαλύπτει τα ζωγραφικά μέσα &  παράλληλα επιδιώκουμε, σε πνεύμα συνεργασίας, τα παιδιά να συνεννοούνται και να επικοινωνούν δημιουργικά μέσα από ομαδικές εργασίες με αποτέλεσμα έργα κοινής συμμετοχής.
 Σε όλη τη διάρκεια των μαθημάτων τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με έργα μεγάλων ζωγράφων. 
Επιπρόσθετα, μια καινοτομία του μαθήματος αποτελεί η χρήση μουσικών δημιουργιών αλλά και επιλεγμένων  βιβλίων ως πηγή έμπνευσης και εμψύχωσης των παιδιών για τη δημιουργία μοναδικών εικαστικών έργων!
.

 Κατά την διάρκεια των μαθημάτων γίνονται παρουσιάσεις με προβολές εικόνων έργων τέχνης για μια πιο ολοκληρωμένη κατανόηση του διδασκομένου αντικειμένου!
Έτσι αισθάνονται ότι ανήκουν σε μια “μικρή ομάδα μεγάλων ζωγράφων” που περιμένει με χαρά και καλωσορίζει συνεχώς τα νέα της μέλη!


 
Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι στην πραγματικότητα δεν βλέπουμε το χρώμα, αντίθετα το «νιώθουμε»!

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr
τη σχέση μεταξύ χρώματος και διάθεσης.

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr
τη σχέση μεταξύ χρώματος και διάθεσης.

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr
τη σχέση μεταξύ χρώματος και διάθεσης.

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου